L’Ajuntament d’Algemesí pagarà 42.000€ als ex-treballadors de l’empresa que gestionava la Piscina Coberta

L’Ajuntament d’Algemesí ha segut declarat responsable solidari i haurà d’abonar als treballadors de la piscina coberta d’Algemesí els salaris deguts des de 2.014
AW | 01/04/2016

Els treballadors de la piscina coberta d’Algemesí que venien prestant els seus serveis per a la mercantil Brakesport SL, mercantil que gestionava el servei municipal de piscina coberta del que era titular l’Ajuntament d’Algemesí, rebran 42.000€ de l’Ajuntament. Una sentència judicial obliga al consistori a fer-se càrrec dels jornals impagats per l’anterior concessionària de la piscina coberta, en declarar-se esta en fallida i insolvent.

Recordem que el Ple de 31 de març de 2.014 l’Ajuntament va procedir a la resolució contractual de la concessió a la mercantil Brakesport SL, per incompliment de l’empresa. En aquell moment la fins llavors adjudicatària del la gestió de la piscina coberta devia als treballadors les nòmines de Febrer i Març de 2.014. Estes nòmines són les que ara l’Ajuntament haurà de pagar als 26 treballadors que llavors formaven la nòmina del servei en Algemesí.

Els que fins a aqueix moment eren treballadors de la mercantil Brakesport SL, van passar a formar part de la plantilla de l’Ajuntament d’Algemesí. El Ple de l’Ajuntament, de data 31 de juliol de 2014 acordà l’adjudicació del servei públic esmentat a la mercantil Gestió, Salut i Esport SLU.

En data 3 de Febrer de 2.016 van ser citades les parts per a la celebració de la vista davant el Jutjat social nº 5 de València, on 23 dels 26 demandants van ser representats pel Lletrat Carlos Catena, membre del despatx professional Catena Advocats, que va sol·licitar la condemna solidària de les demandades al pagament dels salaris deguts més els interès corresponent segons l’estipulat en l’Estatut de Treballadors, per existir una clara successió empresarial segons l’estipulat en l’art. 44.2 de l’Estatut de Treballadors.

El Jutjat social nº 5 de València, en febrer de 2.016, va dictar sentència per la qual condemnava solidàriament a Brakesport SL i l’Ajuntament d’Algemesí a abonar als treballadors les sumes indicades en la Sentència. La justícia ha imposat a les empreses condemnades a pagar les indemnitzacions i els interessos corresponents, ascendint tot a una xifra superior als 42.000 euros, que haurà de fer bons el consistori, donat l’empresa Brakesport va fer fallida. La Sentència no ha segut recorreguda i s’espera que en un termini de dues setmanes els treballadors cobren les nòmines impagades.

 

http://www.algemesiweb.es/actualitat/2016/04/01/lajuntament_dalgemesi_pagara_42000_als_ex_treballadors_lempresa_que_gestionava_piscina_coberta